Nieuws van Flora

Opening expositie 'de containervaart'

De nieuwste expositie 'de containervaart' is geopend. Zie wat er in de afgelopen jaren allemaal op het strand aanspoelde afkomstig van overboord geslagen zeecontainers. Schoenen, sigaretten, katoen, sleetjes, limonade, borrelnootjes, coca cola lint, speelgoed etc. etc.  Allerlei bijzondere en grappige spullen. Ook een groot aantal voorwerpen uit de containers van de MSC ZOE , het schip wat in de nacht van 1 op 2 januari 2019 ruim 300 containers bij Terschelling verloor, is in deze expositie te zien. De expositie is het hele jaar te zien in het museum.

 

BRAND OP FLORA

Op woensdag 5 december zijn wij getroffen door een brand in ons museumcafĂ©, toen we s'morgens vroeg de brand ontdekten rukte de brandweer uit met groot materieel. Toen de brandweer het pand betrad was het vuur inmiddels (doordat we alle deuren en ramen dicht hadden) gesmoord. De entree, keuken, museumcafĂ© en expositieruimte 5 hebben in een hele dikke rook gestaan. In de keuken is alle aparatuur door de brand verwoest, alsmede de spullen op de balie en kantoor. (kassa's etc.)  Verder hebben wij heel veel rook-en roetschade. De collectie (van expositieruimte 5) is gelukkig bespaard gebleven, op de rook/roetschade na.

Wij zullen genoodzaakt zijn om de komende weken GESLOTEN te zijn. Wij gaan op VRIJDAG 15 februari weer open!

 

Opening expositie "Ocean Sole beelden"

Op woensdag 12 april werd door wethouder Eric Hercules onze 'tijdelijke'  expositie geopend. Deze expositie van prachtige beelden gemaakt van gerecyclede teenslippers uit Kenia, is te zien in onze nieuwe expositieruimte. We hebben een mooie expositieruimte in ons museum bijgemaakt en de 'Ocean Sole' beelden staan hier prachtig in. De expositie "Ocean Sole beelden" is nog t/m 15 september te zien.

 

 

Juttersmuseum Flora in top 10 'Beste uitje 2017'

Afgelopen zaterdag (8 april) is de uitslag bekend gemaakt van de publieksverkiezing 'Beste Uitje 2017'. Ook Juttersmuseum Flora was genomineerd in de categorie musea & cultuur. Het grote publiek kon de afgelopen 2 maanden zijn/haar stem uitbrengen en diverse rapportcijfers geven voor onder andere prijs/kwaliteit, klantvriendelijkheid en parkeren/bereikbaarheid. We hebben een mooie 9-de plek behaald in onze categorie van de provincie Noord Holland. Het publiek heeft ons met een gemiddeld rapportcijfer van een 9.08 gewaardeerd, hier zijn we supertrots op!

 

UITSLAG VERHALENWEDSTRIJD

Op 2 april is bekend geworden dat Bert Koning uit Oudeschild (Texel) de winnaar is van de verhalenwedstrijd. Zijn verhaal over de stranding van de Sjofuglen werd door de jury als leukste en beste verhaal gekozen. Er kwamen bij het museum vele verhalen binnen. Grappige verhalen, maar ook wat serieuzere verhalen. Echter het verhaal van Bert Koning 'sprong' eruit en werd dan ook unaniem gekozen als winnaar. Komende week zal de prijs aan Bert Koning overhandigd worden. Een verslag en foto's daarvan komen op de website.

 

bezoek binnenkort de "Sjofuglen" klim op het schip en lees het verhaal achter de stranding.....

 

            

 

 

 

November 2016: Noorse kotter voor Flora:

  

 Texelse Courant                                                                         Texel-dit-Weekend