Activiteiten

 Pietendorp Zondag 17 november

Op zondag 17 november openen we het PIETENDORP weer. Sinterklaas en zijn pieten logeren op Flora. Op zondagmiddag kun je het pietendorp bekijken, en allerlei activiteiten doen; er is een pietendisco, pepernoot-sjoelen, knutselen of ga op de foto met Sinterklaas. Ook kun je zien hoe de pieten slapen. De toegang is GRATIS. Het pietendorp is geopend van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Flora organiseerd het PIETENDORP samen met Rotaract Texel.    

I.v.m. voorbereidingen is het museum GESLOTEN tussen 12.30 uur en 14.00 uur.

 

EXPOSITIE "De containervaart" geopend

Per 1 juni 2019 is een  nieuwe tijdelijke expositie geopend: “de containervaart”.

Er zijn in de afgelopen decennia tal van containers van schepen gevallen en vaak spoelde de lading dan aan op het strand, zo ook op het Texelse strand. We hebben onder andere schoenen, cosmetica, sleetjes, blikken melkpoeder en zakjes borrelnootjes gehad. Ook een mooie tijd was de stranding van opengescheurde containers met sigaretten van het merk Hollywood. Héél Texel liep met die sigaretten te slepen. Van balen katoen, afkomstig uit een aangespoelde container in 1982 heeft een Texelse mevrouw een trui gebreid, ook is deze is in de expositie te zien.

Recent verloor het containerschip de MSC Zoë ruim 300 containers vlakbij Terschelling. De stranden van Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog lagen vol met aangespoelde goederen, ook op Texel spoelde diverse spullen aan; onder andere kinderjasjes, auto-onderdelen en stoeltjes, ook allemaal in de nieuwe expositie ‘de containervaart’ te zien.

De expositie is het hele jaar te bezichtigen.

      

 

 

Flora wint ZILVEREN AWARD 'Leukste uitje van Noord-Holland' 2018

Tijdend de vakantiebeurs in Utrecht op 9 januari 2018 reikte Frits van Bruggen, directeur van de ANWB de awards uit voor de leukste uitjes per provincie en voor het leukste uitje van Nederland. GaiaZOO uit Kerkrade is het 'leukste uitje van Nederland 2018' geworden. Voor de provincie Noord Holland won Landgoed Hoenderdaell de Gouden Award, SCHIPBREUK-EN JUTTERSMUSEUM FLORA DE ZILVEREN AWARD en het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen won de Bronzen award. André Eelman en Judith van der Zee van Flora zijn SUPERBLIJ en APETROTS op deze schitterende prijs.